Κοκκινιστές γαρίδες με σκόρδο και γάλα καρύδας

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

 

Μια συνταγή εμπνευσμένη από τη μεσογειακή και ασιατική κουζίνα.

Θερμίδες: 267/ μερίδες

Συστατικά

 

  • 550γρ. αποφλοιωμένες γαρίδες
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 4 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2φλ. ψιλοκομμένο κόλιαντρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 400γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 390γρ. γάλα καρύδας
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Σε μια κατσαρόλα ρίξε το λάδι και ζέστανέ το σε μεσαία θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε τις κόκκινες πιπεριές και σόταρε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 4 λεπτά).
  • Πρόσθεσε τα κρεμμύδια, 1/4 φλιτζάνι κόλιανδρο, το σκόρδο και το πιπέρι και μαγείρεψε για 1 λεπτό.
  • Πρόσθεσε τις ντομάτες, το γάλα καρύδας και 1/4κ. γλυκού αλάτι.
  • Αύξησε τη θερμοκρασία, άφησέ τα να πάρουν μια βράση, κάλυψέ τα με ένα καπάκι, χαμήλωσε πάλι τη θερμοκρασία και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τις γαρίδες και μαγείρεψε για 5 με 6 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού.
  • Μοίρασε σε 4 πιάτα.

Read More

And More