Koκκινιστό με μακαρόνια

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Με τα ίχνη της μαμάς στο πιάτο. Παραδοσιακή συνταγή από τα χεράκια σου… Το κοκκινιστό είναι από τις συνταγές που πάντα λες “Α, ρε μαμά! Να ήσουν εδώ να τρώγαμε φαγητό από τα χεράκια σου”! Τέρμα οι δικαιολογίες. Μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου και σου εγγυώμαι πως θα είναι εξίσου απολαυστικό! 

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια (διάλεξε καλύτερα σπάλα)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 κ.σ. αλεύρι
  • 3-4 ώριμες ντομάτες χωρ΄ςι τι φλούδα κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • Ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
  • 1/2 ξύλο κανέλας
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι ολόκληρο
  • Αλάτι, Μαύρο Πιπέρι
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πακέτο σπαγγέτι (ταιριάζει πολύ ωραία και πιο χοντρό μακαρόνι)
  • Τριμμένο κεφαλοτύρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τα σκόρδα και κόψε στη μέση. Αφαίρεσε το φύτο και με ένα κοφτερί μαχαίρι βύθισε εδώ κι εκεί στο κρέας το σκόρδο. Αλατοπιπέρωσε και πέρασε από το αλεύρι να πάρουν μια ελαφριά κρούστα
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλε μπόλικο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και θωράκισε το κρέας. Φρόντισε να το γυρίσεις από όλες τις πλευρές, χωρίς όμως να το τρυπάς γιατί θα στεγνώσει
  • Ρίξε και τα κρεμμύδια να σοταριστούν για λίγο και να γυαλίσουν. Σβήσε το φαγητό σου με το κρασί αφήνοντας να εξατμιστεί το αλκοόλ και χαμήλωσε τη φωτιά
  • Σε αυτό το σημείο πρόσθεσε τη ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτηράκι νερό, το κύμινο, την κανέλα, τη ζάχαρη και το παχάρι. Αλατοπιπέρωσε, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το κρέας να σιγοψηθεί. Εδώ χρειάζεται το λιγότερο 1 ώρα για να είναι το κρέας καλά ψημένο και η σάλτσα δεμένη. Δέκα λεπτά πριν το κατεβάσεις από τη φωτιά πρόσθεσε και τον μαϊντανό
  • Στο μεταξύ ετοίμασε τα ζυμαρικά σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σούρωσε και κράτησε ζεστά
  • Σέρβιρε το κοκκινιστό σου με τριμμένο τυρί

Tip

Αν δεν σου αρέσει τόσο το σκόρδο κάνε το εξής. Σόταρε δύο σκελίδες στο λάδι σου για να δώσεις άρωμα και τρίψε τις υπόλοιπες μέσα στο κρεμμύδι

Read More

And More