Κολιός στο φούρνο με ντομάτα!

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η παράδοση θέλει την Κυριακή των Βαΐων να μπορείς να ετοιμάσεις ψάρι, μέσα στη νηστεία. Και μάλιστα η εκκλησία αναφέρει συγκεκριμένα τον κολιό. Μπορεί λοιπόν ο κολιός να είναι τον Αύγουστο, κάνε όμως μια εξαίρεση και απόλαυσέ τον με ντοματούλα και σκορδάκι στο φούρνο!

Συστατικά

  • 1/ κιλό κολιοί
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανο (χωρίς το μίσχο)
  • 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 2 ώριμες σφιχτές ντομάτες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 του φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 1/4 του φλιτζανιού νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τους κολιούς (ρώτησε τον ψαρά σου, αν μπορεί να το κάνει για εσένα) αλατοπιπέρωσε και στρώσε σε πυρίμαχο ταψί
  • Βάλε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει και σόταρε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο
  • Στη συνέχεια σβήσε με το κρασί, άφησε να εξατμιστεί το αλκοόλ και πρόσθεσε τις τριμμένες ντομάτες, το μαϊνατό και αλατοπιπέρωσε
  • Συμπλήρωσε και τη ζάχαρη με το νερό και άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει για μερικά λεπτά
  • Περίχυσε με τη σάλτσα τα ψαράκια σου, άπλωσε τις ροδέλες ντομάτας ακι ψήσε στο φούρνο στους 190oC για 1 ώρα περίπου
  • Φρόντισε να προσθέσεις λίγο νερό αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος

Tip


Read More

And More