Κολοκυθάκια γεμιστά με κοτόπουλο

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια άλλη εκδοχή για παπουτσάκια που δανείζεται γευστική μοτσαρέλα και βασιλικό σε ένα πιάτο άκρως καλοκαιρινό και εύκολο.

Συστατικά

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • Ελαιόλαδο
  • 400 γρ. μπούτι κοτόπουλο ξεκοκκαλισμένο σε κυβάκια
  • 2 κ.γ. μπούκοβο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 τοματάκια πομοντόρο φρέσκα
  • 100 γρ. κίτρινη μοτσαρέλα σε κυβάκια
  • Φρέσκο βασιλικό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τα κολοκυθάκια στη μέση οριζόντια και βγάλε με ένα κουτάλι τη σάρκα τους, χωρίς να τραυματίσεις το περίβλημα.
  • Βάλε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό σκεύος με λίγο ελαιόλαδο. Σόταρε να πάρει χρώμα.
  • Ψιλόκοψε τη σάρκα του κολοκυθιού και βάλε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι να γυαλίσουν. Πασπάλισε με το μπούκοβο και αφού μαλακώσουν κατέβασε από τη φωτιά.
  • Γέμισε τα κολοκυθάκια με το μείγμα του κοτόπουλου και από πάνω πρόσθεσε την τομάτα σε κομματάκια. Πασπάλισε με τα κυβάκια μοτσαρέλας και βάλε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου να λιώσε τη τυρί και να καραμελώσουν οι τομάτες.
  • Σέρβιρε με φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.

Tip


Read More

And More