Κολοκυθανθοί γεμιστοί με κατσικίσιο τυρί

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αυτή την εποχή το μάτι σου γεμίσει με χρώματα και λουλουδένια μοτίβα. Τι θα έλεγες να έκανες το ίδιο και στο πιάτο σου. Κολοκυθολούλουδα γεμιστά με τυρί για ένα ορεκτικό βγαλμένο από την καρδιά της άνοιξης.
70 θερμίδες/Ένα

Συστατικά

  • 10-15 μικρά τρυφερά λουλούδια κολοκυθιού
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • 2-3 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά και προσεκτικά τα κολοκυθολούλουδα και στράγγιξε. Βάλε σε πανέρι και ψήσε στον ατμό για 10′ λεπτά να μαλακώσουν. Άφησε στην άκρη
  • Λιώσε σε ένα μπολ το κατσικίσιο τυρί και πρόσθεσε το ελαιόλαδο, την πιπεριά τσίλι, το κουκουνάρι (μπορείς να το σπάσεις ελαφρά σε ένα γουδί) και τον άνηθο. Αλατοπιπέρωσε αφού δοκιμάσεις και ανάλαγα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί που έχεις επιλέξει
  • Γέμισε τα λουλούδια με το τυρί και πλέξε τις άκρες των πετάλων τους στην κορυφή ώστε να σφραγίσεις τη γέμιση μέσα. Σέρβιρε

Tip

Πολλοί βγάζουν τους στήμονες του λουλουδιού από το εσωτερικό. Η γεύση τους δεν είναι ενοχλητική, όμως αν θές καθάρισέ τους πριν γεμίσεις τα κολοκυθολούλουδα.

Read More

And More