Κολοκυθοανθοί γεμιστοί στην κατσαρόλα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η ελληνική κουζίνα έχει πολλά υπέροχα και μοναδικά πιάτα και εκμεταλλεύεται στο έπακρο όλα τα υλικά που της δίνει η φύση όπως στην περίπτωση αυτή οι κολοκυθοανθοί!

Συστατικά

  • 15 κολοκυθοανθοί
  • 1 φλιτζάνι σκληρό ρύζι
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κρασοπότηρο λεμόνι
  • νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τους ανθούς, τους πλένουμε και τους αφήνουμε σε τρυπητό για να στραγγίξουν.
  • Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και μετά ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, ρύζι και ανάλογο νερό.
  • Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και ρίχνουμε λεμόνι.
  • Γεμίζουμε τους ανθούς με αυτό το μείγμα ως τη μέση και τους κλείνουμε προσεκτικά, διπλώνοντας τις άκρες σταυρωτά.
  • Τους βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο λάδι, λεμόνι και λίγο νερό.
  • Τους σιγοβράζουμε σκεπασμένους για 15 λεπτά περίπου.

Tip


Read More

And More