Κολοκυθοκεφτέδες

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κάθε καλοκαίρι τα ίδια! Μόλις τους άφηνε η θεία στο τραπέζι, γίνονταν ανάρπαστοι! Αφράτοι, γλυκείς, νόστιμοι και ελαφριοί (αν προσέξεις το τηγάνισμα)! Ετοίμασέ τους σαν συνοδευτικό για το καλοκαιρινό σου τραπέζι και φυσικά ως υπέροχο μεζέ με ούζο και κρασάκι..

Συστατικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ σ δυόσμο
  • 5 αβγά
  • 1/2 κιλό ΦΕΤΑ τριμμένη
  • 150 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο
  • Αλάτι/ Πιπέρι
  • Αλεύρι όσο πάρει

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τα κολοκυθάκια πέρασέ τα από τον τρίφτη του κρεμμυδιού
  • Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ, εκτός από το αλεύρι
  • Πριν τους τηγανίσεις ρίξε στο μείγμα σου αλεύρι, τόσο ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός
  • Σε καυτό λάδι, με ένα κουτάλι της σούπας ρίξε μικρή ποσότητα από το χυλό
  • Άφησέ τους να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και σέρβιρέ τους

Tip

Προτίμησε ελαίολαδο για το τηγάνισμα

Read More

And More