Κολοκυθόπιτα αλμυρή με ζύμη κουρού

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Το κολοκύθι είναι από τα λίγα υλικά που μπορεί να κάνει τόσες πολλές συνταγές. Η πιο παραδοσιακή βέβαια είναι η κολοκυθόπιτα!!! Δοκίμασε αυτή τη συνταγή με ζύμη κουρού…

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ:  1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 1 κιλό γλυκιά κολοκύθα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  •  2 ξερά μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο δυόσμο
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ: Βάλε το αλεύρι με το λάδι, το ξίδι και το baking powder και το αλάτι σε μια λεκάνη
  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά να τραβήξουν όλα τα υγρά και να κάνουν γρομπαλάκια
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το ζεστό νερό και ανακάτεψε να πάρεις μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί 30 λεπτά
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: Καθάρισε την κολοκύθα και τρίψε στο χροντρό τρίφτη
  • Ρίξε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά να γίνουν ένα
  • Μοίρασε τη ζύμη σε 4 μέρη και άνοιξε 4 φύλλα
  • Στρώσε τα φύλλα 2 φύλλα σε λαδωμένο ταψί, φροντίζοντας να προεξέχουν από τις άκρες
  • Ρίξε τη γέμιση και άπλωσέ την καλά
  • Σκέπασε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα, αφού τα λαδώσεις και δίπλωσε τις άκρες
  • Χάραξε τα φύλλα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για μία ώρα

Tip


Read More

And More