Κολοκυθόσουπα με μπέικον γαλοπούλας

Μέτρια 55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Απόλαυσέ την σαν ορεκτικό στο γιορτινό τραπέζι ή σαν κυρίος πιάτο με σαλάτα.
Θερμίδες: 297/ μερίδα

Συστατικά

  • 1 κιλό και 360γρ. κολοκύθα ξεφλουδισμένη ξεσποριασμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 4 φέτες μπέικον γαλοπούλας, κομμένες σε κύβους
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Για τη σούπα:
  • 4 φέτες μπέικον γαλοπούλας, κομμένες σε κύβους
  • 1/2κ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 2+1/2φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4φλ. τυρί κατσικίσιο θρυμματισμένο
  • 2κ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Λάδωσε ελαφρά ένα ταψί.
  • Βάλε μέσα στο ταψί την κολοκύθα, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τις 4 φέτες μπέικον.
  • Πρόσθεσε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Τοποθέτησε το ταψί στο φούρνο και ψήσε για 25-30 λεπτά ή μέχρι η κολοκύθα να είναι τρυφερή.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
  • Προσθέστε τις υπόλοιπες 4 φέτες μπέικον και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  • Αφαίρεσε τις φέτες από το τηγάνι.
  • Τοποθέτησε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας.
  • Ρίξε μέσα τα υλικά που έψησες στο φούρνο, το αποξηραμένο θυμάρι και το ζωμό κοτόπουλου.
  • Με έναν πολτοποιητή λιώσε τα υλικά.
  • Ρίξε αλάτι και πιπέρι και άφησε τη σούπα να πάρει μια βράση.
  • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και άφησε τη σούπα να πήξει.
  • Σέρβιρε αμέσως σε 6 πιάτα, γαρνίροντας με μπέικον, τυρί κατσικίσιο και σχοινόπρασο.

Tip


Read More

And More