Κορμός με σοκολατένια βάση και λευκή κρέμα

75 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα γλυκό με ρίζες από τη Γαλλία… φυσικά η δική μας εκδοχή είναι με λίγες θερμίδες.

Θερμίδες: 200/ μερίδα

Συστατικά

  • Βούτυρο για το ταψί
  • 1/3φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3φλ. κακάο
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 4 αυγά
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4φλ.+3κ. σούπας ζάχαρη
  • 1φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1κ. σούπας γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 1φλ. βατόμουρα
  • 1κ. σούπας ζάχαρη άχνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  • Βουτύρωσε ένα ταψάκι σιλικόνης 22x33 εκ. και άπλωσε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα.
  • Βουτύρωσε και τη λαδόκολλα.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε με ένα μίξερ χειρός τους κρόκους, τη βανίλια και το 1/4φλ. ζάχαρη για 3-4 λεπτά.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα ασπράδια των αυγών για 1-2 λεπτά.
  • Ρίξε 1/2φλ. ζάχαρη και χτύπησε για 3-4 λεπτά ακόμα.
  • Ρίξε το μείγμα με τους κρόκους μέσα στο μείγμα με τα ασπράδια αυγών και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε μέσα και το μείγμα με το αλεύρι.
  • Μετέφερε το μείγμα στο ταψί σιλικόνης, άπλωσέ το και κάνε ομοιόμορφη την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  • Ψήσε για 8-10 λεπτά.
  • Με ένα μίξερ χειρός ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τις 3κ. σούπας ζάχαρη για 1-2 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
  • Άπλωσε την κρέμα πάνω στο ψημένο παντεσπάνι, αφήνοντας μισό εκατοστό από τις άκρες και ρίξε τα βατόμουρα.
  • Με τη βοήθεια της λαδόκολλας στριφογύρισε το γλυκό για να γίνει ο κορμός.
  • Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη.

Read More

And More