Κοτόπιτα με γλυκοπατάτα

180 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Νόστιμη συνταγή, άκρως φιλική για τη δίαιτά σου. Μπορείς να τη συνοδεύσεις με την αγαπημένη σου σαλάτα και να δημιουργήσεις ένα κυρίως γεύμα για το μεσημέρι.
Θερμίδες: 286/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 1+1/2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 7κ. σούπας μαργαρίνη
  • 5κ. σούπας παγωμένο νερό
  • Για τη γέμιση:
  • 2κ. σούπας μαργαρίνη
  • 1φλ. καρότο ψιλοκομμένο
  • 1/2φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1κ. γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 3φλ. ζωμό κοτόπουλου χωρίς λιπαρά και αλάτι
  • 2+1/3φλ. γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
  • 1/3φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3φλ. νερό
  • 2φλ. κοτόπουλο βραστό, κομμένο σε κύβους
  • 1φλ. αρακάς κατεψυγμένος
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. μαύρο πιπέρι
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 2κ. γλυκού γάλα με 1% λιπαρά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη ζύμη:
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι και το αλάτι.
  • Πρόσθεσε το μείγμα σε ένα μίξερ μαζί με το βούτυρο και νερό.
  • Χτύπησέ τα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Πλάσε τη ζύμη σαν μια σφαίρα, κάλυψέ την με μια μεμβράνη και άφησέ την να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη και χώρισέ την σε 2 κομμάτια.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Για τη γέμιση:
  • Λιώσε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το καρότο, το θυμάρι, το ζωμό και την πατάτα.
  • Άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
  • Σκέπασε το τηγάνι και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
  • Συνδύασε το αλεύρι και το νερό σε ένα μικρό μπολ.
  • Ανακάτεψε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Ρίξε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού μέσα στις γλυκοπατάτες που βράζουν και ανακάτευε συνεχώς.
  • Μαγείρεψε για 1 λεπτό ή μέχρι το μείγμα να πήξει.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κοτόπουλο, τον αρακά, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ψέκασε ένα αντικολλητικό ταψί με το μαγειρικό σπρέι.
  • Στρώσε το ένα κομμάτι ζύμης στον πάτο.
  • Η ζύμη πρέπει να προεξέχει από το ταψί
  • Πρόσθεσε το μείγμα με το κοτόπουλο και το μείγμα με τη γλυκοπατάτα.
  • Σκέπασε την πίτα με το άλλο φύλλο και ένωσέ την στα πλαινά.
  • Ρίξε από πάνω ομοιόμορφα το γάλα.
  • Ψήσε στους 200°C για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα και να γίνει αφράτη.
  • Αφαίρεσέ την από το φούρνο και άφησέ την να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Κόψε την πίτα σε 8 κομμάτια και μοίρασε από ένα στο κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More