Κοτόπουλο με γλάσο μελιού και κουρκουμά

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλου σε γλυκόξινη σάλτσα μελιού με άρωμα κάρι

Συστατικά

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/4 φλ. μέλι
  • 1/4 φλ. χυμός λεμόνι
  • 1 κ. γλυκού κουρκουμάς
  • ½ κ. γλυκού κάρι
  • φρέσκος κόλιανδρος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι ψήσε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές, αλατοπιπερώνοντάς το καλά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το μέλι με το χυμό λεμόνι, μισό κουταλάκι πιπέρι, τον κουρκουμά και το κάρι.
  • Ρίξε το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο και βάλε το τηγάνι στο φούρνο.
  • Ψήσε για μισή ώρα, περιχύνοντας το κοτόπουλο με τη σάλτσα του ανά 10 λεπτά.
  • Σέρβιρε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Read More

And More