Κοτόπουλο λεμονάτο με μανιτάρια και καστανό ρύζι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα παραδοσιακό πιάτο στην πιο ελαφριά και γευστική παραλλαγή του. Περιέχει λαχανικά εποχής και στήθος κοτόπουλο, για την απαραίτητη κάλυψει του οργανισμού σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.
Μονάδες Orac ανά μερίδα: 3.400

Συστατικά

  • 2 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 2 κόκκινες γλυκές πιπεριές
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. ελιές Καλαμών κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 200 γραμμ. μανιτάρια
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλιτζ. καστανό ρύζι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα βάλε λίγο νερό και σόταρε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να μείνει χωρίς υγρά.
  • Ρίξε το ελαιόλαδο, τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, το καρότο και τα μανιτάρια.
  • Σόταρε ελαφρά μέχρι να μαραθούν.
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο και ανακάτεψε μέχρι να ροδίσει.
  • Σβήσε με το κρασί και πρόσθεσε 2 φλιτζ. νερό, τις ελιές και το χυμό λεμονιού.
  • Άφησε το μίγμα να πάρει βράση και χαμήλωσε τη θερμοκρασία.
  • Αλατοπιπέρωσε και σιγόβρασε μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
  • Ρίξε το καστανό ρύζι σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει και άφησέ το σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.
  •  

Tip

Εναλλακτικά το συνοδεύουμε με πατάτες ή πλιγούρι. Ο χυμός λεμονιού προσθέτει στο φαγητό μεγάλη νοστιμιά, οπότε μπορούμε να μετριάσουμε στο ελάχιστο το αλάτι ή να μη ρίξουμε καθόλου. Αφαιρούμε την πέτσα από το στήθος κοτόπουλου.

Read More

And More