Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε πράσινο τσάι

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Άπαχη πρωτεΐνη από τρυφερό φιλέτο κοτόπουλο και συνδυασμός πράσινου τσαγιού με λεμόνι! Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για να τονώσεις το μεταβολισμό σου απολατυστικά; Το ξέρεις καλά πως η υγιεινή διατροφή μπορεί να πάρει όποια γεύση της.. δώσεις!

Θερμίδες 220/Μερίδα

Συστατικά

  • 4 φακελάκια πράσινο τσάι
  • Το χυμό και το ξύσμα από δύο μικρά λεμόνια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε στικς
  • 200 γρ. φρέσκα φασολάκια
  • 2 chives ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το πράσινο τσάρι, το ξύσμα λεμονιού και το μέλο σε ένα βαθύ μπολ. Ρίξε στο μπολ 200ml καυτό νερό. Άφησε το μείγμα να κρυώσει και πέταξε τα σακουλάκια με το τσάι
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο αφού στο μπολ και άφησε στο ψυγείο από βραδύς
  • Όταν είσαι έτοιμη να σερβίρεις βάλε τα λαχανικά σου σε μπόλικο νερό που βράζει (ή και στον ατμό) να μαλακώσουν. Δεν χρειάζονται πολύ ώρα για να κρατάνε και αν είναι τραγανά
  • Στράγγιξε και πέρασε γρήγορα τα φασολάκια και τις πιπεριές κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό να διατηρήσουν το χρώμα τους
  • Στο μεταξύ βγάλε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, στράγγιξε από τα πολλά υγρά και αλατοπιπέρωσε. Ψήσε στο γκριλ της κουζίνας σου ή σε ραβδωτό σκεύος με 1 κ.σ. ελαιόλαδο να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά στο εσωτερικό του για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Ψιλόκοψε το chive και σέρβιρε πάνω από τα λαχανικά σου. Περίχυσε με το λεμόνι και το ελαιόλαδο που περίσσεψε και σέρβιρε
  • Μπορείς να σερβίρεις το κοτόπουλο και με ρύζι, στον ατμό σερβιρσμένο με ψιλοκομμένο chive και χυμό λεμόνι

Tip

Το φιλέτο κοτόπουλο πρέπει να παραμένει ζουμερό, γιατί αλλιώς χάνει τη γεύση του, αλλά είναι απαραίτητο να είναι και ψημένο καλά γιατί το ωμό του κρέας εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία.

Read More

And More