Κοτόπουλο με ακτινίδιο σε τορτίγια

25 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τραγανή τορτίγια και πάνω της κάθε λογής λαχανικό, ζουμερά ακτινίδια και νόστιμο φιλέτο κοτόπουλου. Μια δοκιμή θα κάμψει κάθε σου αμφιβολία και επιφύλαξη για το πάντρεμα φρούτου με πουλερικό. Γρήγορο πιάτο, με αξιώσεις gourmet επιλογής! 

Συστατικά

  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 230 γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα και πέτσα
  • 1 κ.γ. ηλιέλαιο
  • 1/4 φλιτζανιού ξινή κρέμα light
  • 2 κ.σ. καυτερή σάλτσα ντομάτα (σάλσα)
  • 4 μέτριες τορτίγιες ψημένες στο φούρνο
  • 2 φλιτζάνια μαρούλι κομμένο με το χέρι
  • 3 ακτινίδια, καθαρισμένα και κομμένα
  • 30 γρ. τριμμένο τυρί αρωματικό (ή μετσοβόνε ή κάποιο που να περιέχει ολόκληρο πιπέρι)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μικρό μπολ, βάλε το κύμινο, το πιπέρι και το αλάτι και ανακάτεψέ τα. Άλειψε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου με λάδι και μετά με το μίγμα των μπαχαρικών.
  • Βάλε το κοτόπουλο στο γκριλ του φούρνου να ψηθεί και από τις δύο πλευρές περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί.
  • Κόψε το κοτόπουλο σε μπουκιές. Σε ένα μικρό μπολ βάλε την ξινή κρέμα και τις δύο κουταλιές σάλτσα. Άλειψε κάθε τορτίγια με το μίγμα. Από πάνω βάλε μαρούλι, ακτινίδιο, κοτόπουλο και τυρί.
  • Μπορείς να προσθέσεις και ψιλοκομμένη ντομάτα ή έξτρα σάλσα.

Tip


Read More

And More