Κοτόπουλο με γλάσο σύκου

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πεντανόστιμο πιάτο με γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου και ψητά σύκα

Συστατικά

  • 1/2 φλ. βαλσαμικό ξύδι
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 1 κ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 kg μπουτάκια κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 8 φρέσκα σύκα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε μια σχάρα στη μέση του φούρνου και προθέρμανέ τον στους 180 βαθμούς.
  • Ανακάτεψε το βαλσαμικό ξύδι με τη μουστάρδα, μία κουταλιά λάδι, το μέλι, το φασκόμηλο και το σκόρδο σε ένα μικρό μπολ.
  • Πλύνε και καλά και στέγνωσε ακόμη καλύτερα τα μπουτάκια κοτόπουλου και αλατοπιπέρωσέ τα σε όλες τις πλευρές τους.
  • Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο μαντεμένιο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, πρόσθεσε τα μπουτάκια με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω και τηγάνισέ τα για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Γύρισε πλευρά τα μπουτάκια, πρόσθεσε γύρω τους τα σύκα κομμένα στη μέση και από πάνω ρίξε το μείγμα βαλσαμικού.
  • Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για περίπου έξι λεπτά.
  • Άνοιξε το φούρνο με ένα κουτάλι περίχυσε το κοτόπουλο με το γλάσο και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα έξι λεπτά.
  • Σέρβιρε το γλασαρισμένο κοτόπουλο με τα ψητά σύκα και τη σάλτσα.

Read More

And More