Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τρελαίνεσαι για γλυκόξινες γεύσεις. Ειδικά το κινέζικο κοτόπουλο με την απαλή πορτοκαλί σαλτσούλα είναι το αγαπημένο σου. Δες εδώ πως θα ετοιμάσεις γλυκόξινο κοτόπουλο εύκολα και γρήγορα

Συστατικά

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ανανά κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 αποξηραμένη πιπερίτσα τσίλι σπασμένη
  • 1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού χυμό μήλου
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1/3 του φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το κοτόπουλο σε μερίδες
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλε το λάδι να κάψει και σόταρε το κοτόπουλο να ροδίσει
  • Πρόσθεσε τον ανανά και τις πιπεριές και σόταρε λίγο ακόμη να μαθαρούν τα λαχανικά και τα φρούτα σου
  • Βγάλε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι με τον ανανά
  • Ανακάτεψε καλά να αναμειχθούν τα υλικά σου, πρόσθεσε λίγο νερό (1/4 του φλιτζανιού είναι αρκετό) και άσε τη σάλτσα να πάρει βράση
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τη γλυκόξινη σάλτσα να δέσει για 10-15 λεπτά
  • Στο μεταξύ βάλε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζι το ρύζι να βράσει. Ετοίμασέ το σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Σέρβιρε το ρύζι με τα κομμάτια κοτόπουλου και περίχυσε με τη γλυκόξινη σάλτσα

Tip

Δεν βρίσκεις φρέσκο ανανά! Διάλεξε κονσέρβα που είναι έτοιμος κομμένο σε κυβάκια. Πριν τον πας στο ταμείο κάνε κλικ εδώ και δες πως πρέπει να τον επιλέξεις!

Read More

And More