Κοτόπουλο με κρέμα μουστάρδας

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου με κρέμα μουστάρδας και κρασιού

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 750 gr μουτάκια κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 φλ. ζωμός κοτόπουλο
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 2 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλε τη σχάρα του στη μεσαία θέση.
  • Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και με απορροφητικό χαρτί στέγνωσε καλά το κοτόπουλο και αλατοπιπέρωσέ το.
  • Τοποθέτησε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω και τηγάνισέ το για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Μετάφερε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αφαίρεσε από το τηγάνι το λάδι εκτός από μία κουταλιά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμυδάκι, σοτάρισέ το για τρία λεπτά και ρίξε το κρασί για άλλα τρία λεπτά, ξύνοντας με μια ξύλινη κουτάλα το τηγάνι, ώστε να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα.
  • Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και τη μουστάρδα ολικής άλεσης και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ξαναγύρισε το κοτόπουλο στο τηγάνι με την πλευρά της πέτσας προς τα επάνω.
  • Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για περίπου 15 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το φούρνο και πρόσθεσε στο τηγάνι τη μουστάρδα Dijon και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα δύο λεπτά.
  • Βγάλε το φαγητό από το φούρνο και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο.
  • Σέρβιρε τη σάλτσα στα πιάτα και από πάνω το κοτόπουλο, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Read More

And More