Κοτόπουλο με λαχανάκια Βρυξελλών

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με σκορδάτα λαχανάκια Βρυξελλών

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 1 συσκευασία λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1/4 φλ. ζωμός κοτόπουλο
  • τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C, καθάρισε τα λαχανάκια και κόψε κάθε ένα στη μέση.
  • Ανακάτεψέ τα σε ένα μπωλ με το λάδι και αλάτι, πιπέρι και λιωμένο σκόρδο.
  • Πλύνε καλά το κοτόπουλο, στέγνωσέ το τελείως από το νερό και αλάτισέ το καλά από τις δύο πλευρές.
  • Ζέστανε το βούτυρο σε ένα μικρό ταψί (στην εστία της κουζίνας) και “θωράκισε” το κοτόπουλο για οκτώ λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Μόλις ψηθούν τα κοτόπουλα, πρόσθεσε στο ταψί τα λαχανάκια με το ζωμό κοτόπουλου και το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε.
  • Τοποθέτησε το ταψί στο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να “σωθούν” τα υγρά και μόλις ετοιμαστεί πασπάλισε από πάνω το τριμμένο τυρί.

Tip


Read More

And More