Κοτόπουλο με λεμόνι και καρύδια

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Θα την ετοιμάσεις σε μόλις 20 λεπτά. Ένα ελαφρύ πιάτο, στο οποίο το λεμόνι δένει άψογα με την απαλή γεύση του κοτόπουλου. Αγόρασε τα υλικά σου εδώ!
Θερμίδες 220

Συστατικά

  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.σ καβουρδισμένα καρύδια τριμμένα
  • ¼ κ.γ ξύσμα λεμονιού
  • 4 μέτρια φιλέτα κοτόπουλο, ανοιγμένα σε 1,5 εκατοστό πάχος
  • 2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι/Πιπέρι
  • 1 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ¼ του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ.σ φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 ¼ μαύρο ρύζι μπασμάτι στον ατμό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τον μαϊντανό, τα καρύδια και το ξύσμα λεμονιού.
  • Πέρασε τα φιλέτα κοτόπουλο από το αλεύρι και αλατοπιπέρωσε
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε μέχρι να γίνει διάφανο. Περίπου 1 λεπτό.
  • Παραμέρισε το κρεμμύδι στη μία άκρη του τηγανιού και ψήσε τα φιλέτα να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Περίπου 2 λεπτά σε κάθε πλευρά.
  • Πρόσθεσε τον ζωμό και τον χυμό λεμονιού και σκέπασε το σκεύος χαμηλώνοντας την φωτιά. Άφησε το φαγητό να ψηθεί για 3-4 λεπτά ακόμη
  • Αφαίρεσε τα φιλέτα κοτόπουλου και αύξησε την θερμοκρασία να βράσους τα υγρά στο τηγάνι με το κρεμμύδι
  • Πρόσθεσε το μείγμα μαϊντανού και ανακάτεψε να δέσει η σάλτσα.
  • Σέρβιρε πάνω από τα φιλέτα και συνόδευσε με το μαύρο ρύζι

Tip

Με τον τρόπο αυτό μαγειρέματος αποφεύγεις την κρέμα γάλακτος σε αυτό το πιάτο.

Read More

And More