Κοτόπουλο με παρμεζάνα και kale

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με αρωματική παρμεζάνα και σοταρισμένο kale

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 750 gr φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • φύλλα από ένα μεγάλο kale ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, πρόσθεσε το κοτόπουλο και αλατοπιπέρωσε καλά.
  • Σοτάρισε το κοτόπουλο για περίπου επτά λεπτά και μετάφερέ το σε ένα πιάτο.
  • Ρίξε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο και τσιγάρισέ τα για τρία λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Πρόσθεσε και το kale, ανακάτεψε καλά και βάλε το κρασί και αλάτι.
  • Κάλυψε το τηγάνι και άφησε να μαγειρευτούν τα υλικά για πέντε λεπτά, ώστε να μαλακώσει το kale.
  • Ξαναβάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με όσα υγρά έχει αφήσει στο πιάτο, πρόσθεσε την παρμεζάνα και το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε τα υλικά.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σέρβιρε.

Read More

And More