Κοτόπουλο με πετιμέζι και λαχανικά

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ελληνικά συστατικά σε μια συνταγή που θυμίζει Άπω Ανατολή… Το μαγικό  πετιμέζι θα κάνει ένα γλυκόξινο κοτόπουλο που θα ζήλευε μέχρι και Ιάπωνας Σεφ! Σέρβιρε με μια υπέροχη βραστή σαλάτα από διάφορα λαχανικά!

Συστατικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. πετιμέζι
  • 3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Για την βραστή σαλάτα: 4-5 φουντίτσες μπρόκολο
  • 3-4 μέτρια καρότα
  • 2-3 πατατούλες καθαρισμένες
  • Το χυμό από μισό λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπαχαρικά σου – πάπρικα, σκόρδο, κύμινο, αλάτι και πιπέρι – σκόρδο, ξίδι και ελαιόλαδο!
  • Πρόσθεσε και το πετιμέζι και ρίξε μέσα τα κομμάτια το κοτόπουλο. Ανακάτεψε καλά και άφησε στην άκρη να μαριναριστεί για 30 λεπτά
  • Στο μεταξί βάλε σε ένα πανέρι όλα σου τα λαχανικά καθαρισμένα και πλυμένα, να βράσουν στον ατμό για 15 λεπτά.
  • Κατέβασε από τη φωτιά και πέρασε από κρύο νερό να κρατήσουν το χρώμα τους
  • Βάλε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι να κάψει και καβούρδισε το σουσάμι σου για λίγα δευτερόλεπτα. Φύλαξε στην άρκη…
  • Ρίξε στο ήδη ζεστό τηγάνι το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα σε μέτρια φωτιά και με ξύλινη κουτάλα ανακάτεψε να πάρουν χρώμα και να ψηθούν τα κομμάτια κοτόπουλου
  • Πασπάλισε με το σουσάμι και τον ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • Σέρβιρε μαζί μετα λαχανικά σου, αφού τα περιχύσεις με ελαιόλαδο, λεμόνι και αλατοπίπερο

Tip

Πώς θα φτιάξεις πετιμέζι; Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More