Κοτόπουλο με πίκλες στο φούρνο

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αρωματικό κοτόπουλο με μαρινάδα από lime και φρέσκια βαλεριάνα

Συστατικά

  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • τζίντζερ
  • 10 αγγουράκια πίκλες
  • 1 lime
  • 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια
  • ½ φλ. μαγιονέζα
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο
  • ½ kg πατάτες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι βαλεριάνα
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • αλάτι,πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπλέντερ χτύπα το lime σε φέτες, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πάπρικα, ¼ ενός κρεμμυδιού και το καγιέν μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
  • Πρόσθεσε στον πολτό τη μαγιονέζα και πιπέρι και χτύπα το μείγμα ξανά, πριν το βάλεις σε ένα πλαστικό σακουλάκι και στο ψυγείο.
  • Στέγνωσε καλά το κοτόπουλο, αλάτισέ το και βαλ’ το στο σακουλάκι με τη μαρινάδα και στο ψυγείο για τουλάχιστον οκτώ ώρες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220ºC και σε ένα ταψί ανακάτεψε τις πατάτες σε κομμάτια με το κρεμμύδι και τις πίκλες και ράντισέ τα με λάδι.
  • Πρόσθεσε ¼ φλιτζανιού νερό και αλάτι και ανακάτεψε.
  • Τοποθέτησε το κοτόπουλο πάνω από τα λαχανικά, με το δέρμα προς τα πάνω.
  • Ψήσε το φαγητό για 45 λεπτά και αφού έρθει σε φυσιολογική θερμοκρασία για 10 λεπτά, πασπάλισέ το με τη βαλεριάνα και το χυμό λεμονιού.

Tip


Read More

And More