Κοτόπουλο με σαλάτα ρόκα και πλευρώτους

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τα μανιτάρια θα δώσουν πιο πλούσια γεύση στη συνοδευτική σου σαλάτα, ενώ το τρυφερό κοτόπουλο πανέ ψήνεται στο φούρνο – για να αποφύγεις κι εσύ το τηγάνισμα! Πολύ νόστιμη ιδέα για πιάτα με λίγες θερμίδες.

Θερμίδες 280

Συστατικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
  • 4 κούπες δημητριακά ρυζιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 αυγό
  • 1½ φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 3 κουταλιές γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 1 κουταλιά γλυκού μπούκοβο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 5-6 ντοματάκια τσέρι
  • Μπαλσάμικο
  • Ρίγανη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C
  • Βάλε τα δημητριακά ρυζιού σε ένα γουδί και θρυμάτισέ τα.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
  • Χτύπησε το αυγό με το γάλα και βούτηξε μέσα τα φιλέτα κοτόπουλο
  • Στη συνέχεια πασπάλισέ τα με το μείγμα δημητριακών να καλυφθούν καλά
  • Ετοίμασε τα πλευρώτους και στρώσε στο μισό μέρος μια λαμαρίνας, Ράνρισε ελαφρά με ελαιόλαδο και πρόσθερε αλατοπίπερο και ρίγανη
  • Βάλε στο υπόλοιπο του ταψιού και ψήσε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν τα μανιτάρια
  • Ανάμειξε τα μανιτάρια με τη ρόκα και τα ντοματάκια. Πασπάλισε με ελαιόλαδο, αλατοπιπέρωσε και ρίξε μπαλσάμικο
  • Σέρβιρε μαζί με τα κομματάκια κοτόπουλου

Tip

Λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο στην φρυγανιά θα σου δώσει έξτρα άρωμα και γεύση

Read More

And More