Κοτόπουλο με σάλσα αβοκάντο

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Απόλαυσε το αγαπημένο σου κοτόπουλο σε μια διαφορετική εκδοχή! Η βουτυρένια υφή από τη σάλσα αβοκάντο θα δώσει ξεχωριστή γεύση στο γεύμα σου και θα προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά!
Θερμίδες: 289/μερίδα

Συστατικά

  • Για το κοτόπουλο
  • 2 κ. σούπας κόλιαντρο φρέσκο κομμένο
  • 2 1/2 κ. σούπας λάιμ στημένο
  • 1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 στήθη κοτόπουλου μισά χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • Σπρέι μαγειρέματος
  • Για τη σάλσα
  • 1 φλιτζάνι τομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. γλυκού λάιμ στημένο
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/8 κ. γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 1 αβοκάντο ξεφλουδισμένο και κομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε σε ένα μεγάλο μπολ το κόλιαντρο, το λάιμ, το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο.
  • Ανακάτεψέ τα και άφησέ τα 3 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο και πασπάλισέ το ομοιόμορφα με το αλάτι.
  • Ζέστανε το τηγάνι, με το μάτι σε μέτρια – υψηλή ένταση.
  • Ψέκασε το τηγάνι με το σπρέι μαγειρέματος.
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο και μαγείρεψέ το 6 λεπτά από τη κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνει.
  • Σε ένα μέτριο μπολ, πρόσθεσε τη τομάτα, το κρεμμύδι, το λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ρίξε το αβοκάντο και ανακάτεψε απαλά.
  • Σέρβιρε τη σάλσα πάνω από το κοτόπουλο.

Tip


Read More

And More