Κοτόπουλο με σόγια σος

1h 20'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Spicy και τρυφερό κοτόπουλο με γλασαρισμένη σόγια και άρωμα σκόρδου

Συστατικά

  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 2 πράσινες καυτερές πιπεριές
  • 4 ολόκληρα μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • ¾ φλ. λευκό ξύδι
  • ¾ φλ. σόγια σος
  • 5 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
  • 1 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • πιπέρι
  • βρασμένο ρύζι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το σκόρδο στη μέση χωρίς να το ξεφλουδίσεις και κόψε τη μία πιπερίτσα σε λεπτές φέτες, αφού αφαιρέσεις τους σπόρους της.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε τα μπουτάκια στη μέση, χωρίζοντάς τα στην κλείδωση.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγάνισε το κοτόπουλο με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω για περίπου 10 λεπτά.
  • Μετάφερε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα το ξύδι, τη σόγια σος, τη ζάχαρη, τη δάφνη, το σκόρδο και την πιπερίτσα και μόλις πάρουν βράση χαμήλωσε τη φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Πρόσθεσε μπόλικο πιπέρι και ξαναβάλε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, αυτή τη φορά με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω.
  • Κάλυψε με το καπάκι και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά, γυρνώντας πλευρά στο κοτόπουλο στη μέση του βρασμού.
  • Βγάλε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, δυνάμωσε τη φωτιά και συνέχισε το βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά, μέχρι να “δέσει” η σάλτσα.
  • Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ξαναβάλε το κοτόπουλο, σκεπάζοντάς το με την σάλτσα.
  • Σέρβιρε με βραστό ρύζι και τις υπόλοιπες πιπερίτσες λεπτοκομμένες.

Read More

And More