Κοτόπουλο με σουσάμι και τζίντζερ

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Άρωμα ανατολής σε μπουκιές από γλυκόξινο κοτόπουλο! Είναι ένας εντυπωσιακός τρόπος παρουσίασης για τους καλεσμένους σου, ενώ δεν θα σε ταλαιπωρήσει ούτε στην προετοιμασία.

Συστατικά

  • 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου (χωρίς κόκκαλο) κομμένο σε λωρίδες
  • ¼ φλιτζανιού έτοιμη γλυκόξινη σάλτσα
  • 2 φλιτζάνια καρότο κομμένο σε λουρίδες
  • Λίγο τριμμένο τζίντερ
  • Λίγο σουσάμι
  • Λίγο κόκκινο πιπέρι
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • Για το σερβίρισμα: 8 φύλλα μαρουλιού
  • Λίγο καρύδι ψιλοκομμένο
  • Φετούλες λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πασπάλισε το κοτόπουλο με αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι
  • Σε ένα μπολάκι βάλε ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντερ, ένα κουταλάκι του γλυκού σουσάμι και μισό φλιτζάνι γλυκόξινη σάλτσα και ανακάτεψε
  • Βάλε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και ψήσε μέχρι να ροδίσει ανακατεύοντας ελαφρά
  • Ρίξε μία κουταλιά από τη σάλτσα που έφτιαξες και τα καρότα στο τηγάνι με το κοτόπουλο
  • Μαγείρεψε για μερικά λεπτά ακόμη όσο να μαλακώσουν τα καρότα και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Πασπάλισε με λίγο κόκκινο πιπέρι
  • Σε ένα πιάτο βάλε δύο φύλλα μαρουλιού το ένα μέσα στο άλλο σαν να φτιάχνεις μια φωλιά. Βάλε εκεί όσο κοτόπουλο χωράει
  • Πασπάλισε με λίγο καρύδι. Δίπλα βάλε ένα μικρό μπολάκι με λίγη σάλτσα με τζίντζερ και σουσάμι. Ολοκλήρωσε το ντεκόρ με κομμένες φετούλες λεμόνι

Tip


Read More

And More