Κοτόπουλο ψημένο σε μπύρα

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια έξυπνη συνταγή για να μην κάνεις άχρωμο και άνοστο βραστό κοτόπουλο. Βούτηξέ το σε νόστιμη μπύρα και άφησέ το να σιγοβράσει παίρνοντας όλα τα αρώματα και την γεύση της.

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 μεταλλικό κουτί μπύρας (750ml) – Διάλεξε ξανθιά μπύρα και κατά προτίμηση weiss
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό
  • 1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Ελαιόλαδο
  • Σέρβιρε με λευκό ρύζι ατμού ή πουρέ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε το κοτόπουλο και άφησε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει
  • Αλατοπιπέρωσε και πασπάλισα με αρκετή πάπρικα
  • Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε για 1 λεπτό το κρεμμύδι να γυαλίσει
  • Πρόσθεσε και τις πιπεριές και συνέχισε το σοτάρισμα για μερικά ακόμη λεπτά
  • Πρόσθεσε τα κομμάτια κοτόπουλο και γύρισέ τα λίγο μέσα στην κατσαρόλα να πάρουν ελαφρώ λευκό χρώμα
  • Ρίξε την μπύρα μέχρι να σκεπάσει το κοτόπουλο και χαμήλωσε τη φωτιά
  • Άφησε το μείγμα να σιγοψηθεί για 1 ώρα περίπου
  • Σέρβιρε με πουρέ πατάτας ή αχνιστό ρύζι ατμού

Tip

"Βάψε" το ρυζάκι σου ότι χρώμα θέλεις... κάνε κλικ εδώ και ετοίμασε λαχταριστό χρωματιστό ρύζι

Read More

And More