Κοτόπουλο στη σχάρα με μυρωδικά

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Συμβάλλει στη μυϊκή ενδυνάμωση, αλλά και στην πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας χάρη στην πρωτεΐνη! Τα μυρωδικά προσφέρουν μία πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών και αιθέριων ελαίων. Αποτελεί ένα θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα και ταυτόχρονα παρέχεται σημαντική προστασία στην καρδιά και τα αγγεία.

Μονάδες Orac 2.250

Συστατικά

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • Ελάχιστη σκόνη τσίλι
  • 3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. θρυμματισμένα φυλλαράκια δεντρολίβανου
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βρέχουμε ελαφρώς κάθε φιλέτο και το τοποθετούμε πάνω σε ξύλο κοπής, ανάμεσα σε δύο μεγάλα κομμάτια διαφανούς μεμβράνης
  • Τα χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι, μέχρι να πλατύνουν και να λεπτύνουν αρκετά. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι.
  • Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη τσίλι, και από τις δύο πλευρές
  • Τέλος, τα πασπαλίζουμε με το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό, καλύπτοντας και τις δύο πλευρές
  • Σκεπάζουμε το ταψάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά, για να μαριναριστεί ο κοτόπουλο.
  • Ετοιμάζουμε καυτή θράκα και ψήνουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα προσεκτικά με σπάτουλα
  • Τα σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντάς τα ελαφρά με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

Tip


Read More

And More