Κοτόπουλο στο τηγάνι με σάλτσα γλυκού κρασιού

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανό κοτόπουλο με μανιτάρια και προσούτο σε σάλτσα κόκκινου κρασιού

Συστατικά

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 120 gr προσούτο
  • 230 gr μανιτάρια σε φέτες
  • 1/2 φλ. γλυκό κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλο
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1/4 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άπλωσε το κοτόπουλο στον πάγκο, κάλυψέ το με πλαστική μεμβράνη και χτύπησέ το με ένα βαρύ αντικείμενο προσεκτικά για να λεπτύνει.
  • Ρίξε αλεύρι σε ένα πιάτο, ανακάτεψέ το με αλατοπίπερο και πέρασε κάθε “σνίτσελ” κοτόπουλου για να καλυφθεί ελαφρώς με το μείγμα.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίξε το κοτόπουλο να ψηθεί για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι και άφησέ το σε αντικολλητικό χαρτί για να απορροφηθεί το λάδι.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το προσούτο στο τηγάνι να σοταριστεί για περίπου δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σοτάρισε για πέντε λεπτά πριν προσθέσεις αλατοπίπερο.
  • Ρίξε και το κρασί στο τηγάνι και άφησε να βράσει για δύο λεπτά, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Πρόσθεσε και το ζωμό στο τηγάνι και άφησε να βράσει μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  • Ρίξε και το βούτυρο και το κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγόβρασε για ένα λεπτό, ώστε να ξαναζεσταθεί.
  • Σέρβιρε με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Read More

And More