Κοτόπουλο με τζίντζερ και κουρκουμά

Κοτόπουλο με τζίντζερ και κουρκουμά | tlife.gr
Εύκολη
4 μερίδες
30 λεπτά

Ο κουρκουμάς και το τζίντζερ θα σε βοηθήσουν να αποτοξινωθείς. Θερμίδες: 296/ μερίδα

Συστατικά
  • 4 στήθη κοτόπουλου, καθαρισμένα
  • 1/2φλ. γάλα καρύδας
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1κ. γλυκού κουρκουμάς
  • 1κ. σούπας τζίντζερ, τριμμένο
  • 1κ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1/2κ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1κ. σούπας χυμός λεμονιού
Τρόπος μαγειρέματος
  • Τοποθέτησε το κοτόπουλο σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το γάλα καρύδας, το λάδι, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το τζίντζερ, το κόλιανδρο, το κύμινο, το αλάτι και το χυμό λεμονιού.
  • Ρίξε το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο και άφησέ το για μια ώρα στο ψυγείο για να μαριναριστεί.
  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Ψέκασε ένα ταψί με μαγειρικό σπρέι.
  • Βάλε μέσα το κοτόπουλο, κάλυψέ το με ένα καπάκι και ψήσε για 6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να είναι καλά μαγειρεμένο και να έχει απορροφήσει όλα τα ζουμιά.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ