Κοτόσουπα με κάρυ και λαχανικά

1 ώρα 15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ανοιξιάτικη κοτόσουπα με λαχανικά και κάρυ

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 2 καρότα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλυκού κάρυ
  • 1/3 φλ. ρύζι parboiled
  • 3 κ. σούπας μέντα
  • 3 κ. σούπας άνηθος
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το κοτόπουλο, τα καρότα, τη δάφνη, αλατοπίπερο και τρία φλιτζάνια ζωμό και βράσε σε χαμηλή φωτιά περίπου 20 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το βούτυρο και τσιγάρισε τα κρεμμύδια με αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και το κάρυ.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι το ρύζι και τον υπόλοιπο ζωμός και βράσε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, ξεψάχνισέ το και ξαναρίξε τα κομμάτια στην κατσαρόλα.
  • Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποίησε το μείγμα ρυζιού και ρίξε τη μους στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και βράσε για άλλα πέντε λεπτά.
  • Πασπάλισε τη σούπα με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και σέρβιρε με στημένο λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip


Read More

And More