Κοτόσπουπα με τορτίγιες και λάιμ

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

 

Μια σούπα με επιρροές από το Μεξικό.

Θερμίδες: 228/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Για τη σούπα:
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1+1/2κ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 στήθη κοτόπουλου, μαγειρεμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 1κ. γλυκού τσίλι
  • 1κ. γλυκού κύμινο
  • 1φλ. νερό
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 400ml ζωμό κοτόπουλο
  • 400γρ. τοματοπελτές
  • Για το σερβίρισμα:
  • 1/4φλ. φρέσκο κόλιαντρο
  • Φέτες λάιμ
  • 2 τορτίγιες κομμένες σε λωρίδες
  • Μαγειρικό σπρέι

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και το κοτόπουλο.
  • Σόταρε για περίπου 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το τσίλι και το κύμινο.
  • Πρόσθεσε το νερό, το αλάτι, το ζωμό κοτόπουλου και τον τοματοπελτέ.
  • Κάλυψε την κατσαρόλα, μείωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε για περίπου 20 λεπτά.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C και τοποθέτησε τις τορτίγιες σε μια λαδόκολλα.
  • Ψέκασε με το μαγειρικό σπρέι και ψήσε για 10 λεπτά περίπου.
  • Μοίρασε τη σούπα σε 4 πιάτα, βάλε από πάνω τις τορτίγιες, το λάιμ και το κόλιανδρο.

Read More

And More