Κουνουπίδι “στιφάδο”

Κουνουπίδι “στιφάδο” | tlife.gr
Εύκολη
5 μερίδες
40 λεπτά

Νόστιμο και γρήγορο “τουρλού” στην κατσαρόλα

Συστατικά
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πράσα
  • 2 καρότα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • ½ κ. γλυκού θυμάρι
  • 2 πατάτες
  • 600 ml ζωμός λαχανικών
  • ½ κουνουπίδι
  • 1 κονσέρβα φασόλια
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
  • Ζέστανε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγάρισε το κρεμμύδι και το πράσο για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα καρότα, το σκόρδο λιωμένο, την πάπρικα και το θυμάρι, ανακάτεψε καλά και άσε να μαγειρευτούν για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε τις πατάτες σε κύβους και το ζωμό λαχανικών και όταν ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να βράσει για δέκα λεπτά.
  • Όταν αρχίσουν οι πατάτες να μαλακώνουν, πρόσθεσε στην κατσαρόλα το κουνουπίδι και βράσε για άλλα πέντε λεπτά.
  • Όταν όλα τα λαχανικά είναι σχεδόν έτοιμα, πρόσθεσε τα φασόλια, μαγείρεψε για πέντε λεπτά ακόμη και ρίξε στην κατσαρόλα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σέρβιρε με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ