Κουσκούς με ψητές γαρίδες

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ελαφριά και νόστιμη σαλάτα με κουσκούς και αρακά

Συστατικά

  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κ. σούπας κρεμμύδι
  • 1 κ. σούπας άνηθος
  • 1 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 φλ. κουσκούς
  • 2 φλ. νερό
  • 1/2 kg γαρίδες
  • 1 φλ. αρακάς
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε δύο κουταλιές λάδι, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε μία κουταλιά λάδι και καβούρδισε το κουσκούς για περίπου τρία λεπτά.
  • Ρίξε στο τηγάνι το νερό, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε το κουσκούς για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό βράσε τον αρακά για τρία με πέντε λεπτά.
  • Βάλε τις γαρίδες και τον αρακά σε ένα ταψί και ανακάτεψέ τα με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο και ψήσε για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Σούρωσε καλά το κουσκούς, ριξ’ το στο μπολ με το dressing και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε και τις γαρίδες με τον αρακά και ανακάτεψε.

Read More

And More