Κουσκούς με σάλτσα ντομάτας και τόνου

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Τα ντοματάκια αφήνουν γεύση και άρωμα στον τόνο, όσο το κουσκούς αφρατεύει σε καυτό νερό! Έτοιμο σε χρόνο dt. Δεν υπάρχει πιο εύκολο και γευστικό φαγητό. Αρκεί να έχεις μια κονσέρβα τόνου στο ντουλάπι. Μια ωραία ιδέα από την πιο γευστική μπλογκόσφαιρα. [Πηγή]

160 θερμίδες

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι couscous
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα τόνου σε ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό τοματάκια cherry κομμένα στη μέση
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε ένα κατσαρολάκι κάτι λιγότερο από 1 φλιτζάνι νερό να βράσει. (αν το κάνεις σε ένα βραστήρα θα κερδίσεις ακόμη περισσότερο χρόνο)
  • Γύρισε το βρασό νερό σε κατσαρολάκι με το κουσκούς και τα κρεμμυδάκια, αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ανακάτεψε καλά, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το κουσκούς να σταθεί (όχι πάνω στη φωτιά)
  • Βάλε το σκόρδο, τον τόνο και τις ντομάτες σε ένα μέτριο τηγανάκι σε δυνατή φωτιά. Σόταρε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ανοίξουν οι ντομάτες σου και να δώσουν σάλτσα στο φαγητό σου. Αλατοπιπέρωσε
  • Αφράτεψε το κουσκούς με ένα πηρουνάκι και σέρβιρε μαζί με τη σάλτσα τόνου.

Tip


Read More

And More