Κοχυλάκι με ψητά κολοκύθια

1 ώρα 15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Κρεμώδης pasta με ψητά κολοκυθάκια και τυριά στο φούρνο

Συστατικά

  • 1 kg κολοκυθάκια
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ. γλυκού μείγμα ιταλικών μπαχαρικών
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 300 gr ζυμρικό κοχυλάκι
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 300 gr λευκό cheddar
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1/8 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Κόψε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες, άπλωσέ τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ράντισέ τα λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, το μείγμα μπαχαρικών, το μπούκοβο και το ξύσμα λεμονιού, ανακάτεψέ τα και ψήσε για περίπου 25 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά στα μισά του ψησίματος.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σούρωσέ τα και επίστρεψέ τα στην κατσαρόλα.
  • Μόλις κρυώσουν ελαφρώς πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, το μισό cheddar, μια χούφτα μαϊντανό, αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο.
  • Αφού τα ανακατέψεις πρόσθεσε και τα ψημένα κολοκυθάκια, το υπόλοιπο cheddar, την παρεμζάνα και λίγο ακόμη μαϊντανό.
  • Ρίξε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήσε για 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει εντελώς το τυρί.
  • Άφησέ το να σταθεί για περίπου 10 λεπτά και σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More