Κρασάτα μύδια με μυρωδικά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τα μύδια αποκτούν μεσογειακή γεύση και πλούσια μυρωδιά.

Θερμίδες: 214/ μερίδα

Συστατικά

  • 720γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1κ. σούπας κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3/4φλ. λευκό κρασί
  • 1 κιλό μύδια, καθαρισμένα
  • 2κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά και σόταρε για ένα λεπτό.
  • Πρόσεσε το κρασί και μαγείρεψε για περίπου 3 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τη σάλτσα και μαγείρεψε λίγο ακόμα.
  • Πρόσθεσε τα μύδια, ανακάτεψε καλά, κάλυψε και μαγείρεψε μέχρι να ανοίξουν (6-8 λεπτά), και πέταξε όσα δεν έχουν ανοίξει.
  • Πρόσθεσε το αλάτι και σέρβιρε τα μύδια σε μια πιατέλα.
  • Πασπάλισε με μαϊντανό.

Read More

And More