Συνταγή για κεφτεδάκια φούρνου με ζεστό πουρέ πατάτας

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα πιάτο που έχει τη μυρωδιά και το άρωμα της μαμάς, αλλά στην πιο υγιεινή του εκδοχή. Πεντανόστιμο! 

Συστατικά

  • 500 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
  • 4 κουτ. της σούπας βρώμη, λιωμένη
  • 3 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο
  • 2 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουτ. της σούπας φρέσκος άνηθος
  • 5 μεγάλες πατάτες, κομμένες και θρυμματισμένες
  • 2 κτλ. της σούπας βούτυρο
  • 1/4 του φλιτζανιού γάλα
  • 2 κουτ. της σούπας γλυκιά μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις όλα τα υλικά (φυσικά, έχεις ξεπαγώσει σωστά τον κιμά), εκτός από το σκόρδο και το γιαούρτι.
  • Φοράς, τα γαντάκια σου και αρχίζεις να πλάθεις μικρές μπαλίτσες, με ομοιόμορφο σχήμα. Μόλις τα ζυμώσεις, τα τοποθετείς σε ένα ταψί με ελαφρά ραντισμένη λαδόκολλα.
  • Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Παράλληλα, τοποθετείς τις πατάτες σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό και λίγο αλάτι.
  • Στην αρχή, βάζεις το μάτι σε υψηλή φωτιά και όσο περνάει η ώρα, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία. Μετά από 20 περίπου λεπτά, κλείνεις το μάτι και αφήνεις τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα για 1-2 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις τις πατάτες, το βούτυρο και το γάλα και αρχίζεις να ανακατεύεις.
  • Αφού έχεις ανακατέψει για 3 λεπτά, ρίχνεις τη μουστάρδα και συνεχίζεις να ανακατεύεις μέχρι να γίνει ένα μαστιχωτό μείγμα.
  • Σερβίρεις με τα κεφτεδάκια και απολαμβάνεις.

Read More

And More