Συνταγή για κεφτεδάκια με κουκουνάρι

2 ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Κεφτεδάκια λαχταριστά και χορταστικά μεν αλλά και γιορτινά χάρη στο κουκουνάρι που περιέχει. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ.γλ. κύµινο
  • ¼ κ.γλ. κόλιανδρο
  • 1/2 κ.σ. πάπρικα
  • 4 ολόκληρα ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κουκουνάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τα ντοματάκια, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι
  • Τα ζυμώνεις καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα
  • Καλύπτεις το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για 1.5-2 ώρες
  • Προθερµαίνεις το φούρνο 200 βαθμούς
  • Στρώνεις σε ένα ταψί ή σκεύος χαρτί ψησίματος
  • Πλάθεις με τα χέρια σου τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείς στο ταψί
  • Τα αφήνεις να ψηθούν για 8-10 μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Τα συνοδεύεις με τηγανητές πατάτες ή ρύζι.

Κεντρική photo: iStock

And More