Συνταγή για κοτόπουλο με αρακά

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
50 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το κοτόπουλο συνδυάζεται τέλεια με τον αρακά και πρόκειται για ένα ελαφρύ πιάτο τόσο για μεσημεριανό όσο και βραδινό 

Συστατικά

  • 600 γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κιλό αρακά
  • 1  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 πατάτες κομμένες σε μέτρια καρέ
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
  • 1 κ. γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
    ¼ κγ ζάχαρη
    Ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο σε όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα
  • Προσθέτεις τα κρεμμύδια, τον πελτέ και το σκόρδο, ανακατεύεις καλά και τα αφήνεις για 2-3 λεπτά
  • Ρίχνεις τις πατάτες και τα καρότα
  • Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις τον αρακά, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, δάφνη και 2 φλιτζάνια νερό
  • Τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά
  • Δέκα λεπτά πριν το αφαιρέσεις από την εστία προσθέτεις τον άνηθο.

Read More

And More