Συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες και καρότα

2 ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Παραδοσιακό, πεντανόστιμο και τέλεια ιδέα για την 28η Οκτωβρίου το κοκκινιστό μοσχαράκι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους και την οικογένεια.

Συστατικά

  • 1200 γραμμάρια μοσχάρι χτένι κομμένο σε μερίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτα
  • 4 τομάτες ψιλοκομμένες
  • 400 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
  • 400 ml ζωμό μοσχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 4 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 3 πατάτες κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε μία μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και περιμένεις να κάψει
  • Σοτάρεις το μοσχαράκι σε όλες τις πλευρές
  • Το αφαιρείς από την κατσαρόλα και το αφήνεις στην άκρη
  • Στο ίδιο λάδι σοτάρεις τα σκόρδα και τα καρότα για 2 λεπτά
  • Προσθέτεις το μοσχάρι και το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Σβήνεις με το κόκκινο κρασί και προσθέτεις τον πελτέ, τις ψιλοκομμένες τομάτες, το κονκασέ, τον ζωμό, τη δάφνη, το μπαχάρι, τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι
  • Χαμηλώνεις την φωτιά και αφήνεις το μοσχαράκι να βράσει σκεπασμένο για 2 περίπου ώρες μέχρι να μαλακώσει
  • Λίγο πριν το απομακρύνεις από τη φωτιά ανακατεύεις και απλώνεις τον μαϊντανό
  • Το σερβίρεις ζεστό

And More