Συνταγή για παραδοσιακά γιουβαρλάκια

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα από τα πιο παραδοσιακά, ελληνικά πιάτα είναι τα γιουβαρλάκια που θα τα φτιάξεις ίδιο νόστιμα με τη μαμά σου, εύκολα και γρήγορα. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό κιμάς, μοσχαρίσιος
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 αβγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. της σούπας μαϊντανός
  • 4 κ. σ. ρύζι γλασέ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αβγά
  • χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το ρύζι και το σκόρδο και τα ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Προσθέτεις το αβγό, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και πλάθεις τον κιμά
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις νερό περίπου μέχρι τη μέση και περιμένεις να βράσει
  • Πλάθεις τον κιμά σε στρογγυλό σχήμα και βράζεις τα γιουβαρλάκια με κλειστό καπάκι για 35 περίπου λεπτά
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς με το σύρμα τα αβγά με το χυμό λεμονιού
  • Μόλις τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα παίρνεις με μία κουτάλα λίγο λίγο από το ζουμί, το ρίχνεις στο μείγμα με το αυγό ανακατεύοντας διαρκώς με ένα πιρούνι για να μην κόψει
  • Συνεχίζεις ρίχνοντας 2-3 κουταλιές ακόμα και ρίχνεις το μείγμα στην κατσαρόλα
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις την κατσαρόλα και τα αφήνεις να βράσουν για μερικά ακόμη λεπτά
  • Τα σερβίρεις ζεστά.

Photo: iStock

Read More

And More