Συνταγή για ρολό χοιρινό

50 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
2 ώρες
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το χοιρινό γίνεται τέλειο ρολό και αν προσθέσεις μυρωδικά και το συνοδεύσεις με πράσινη σαλάτα ή ρύζι δημιουργεί το ωραιότερο πιάτο. 

Συστατικά

  • 2 κιλά χοιρινό μπούτι τυλιγμένο με δίχτυ (θα το βρεις έτοιμο στον κρεοπώλη σου)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
  • 500 ml μπίρα ξανθιά
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. θυμάρι τριμμένο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1/2 φλ. μέλι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1,5 λίτρο ζωμό κρέατος
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τρίβεις το χοιρινό με το σκόρδο και το τοποθετείς σε ένα πυρίμαχο σκεύος
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το θυμάρι, τη μισή μπίρα και το αλατίζεις
  • Το καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για 8 περίπου ώρες
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180° C
  • Το στραγγίζεις, βάζεις σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρεις το χοιρινό για 10 περίπου λεπτά ενώ το γυρίζεις για να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
  • Το βάζεις στο σκεύος και προσθέτεις το μέλι, τη δάφνη, πιπέρι και ζωμό τόσο ώστε να το καλύψει μέχρι τη μέση
  • Σκεπάζεις το σκεύος με το καπάκι ή ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνεις να ψηθεί για 2 ώρες τουλάχιστον
  • Με ένα πηρούνι ελέχγεις αν έχει μαλακώσει και δεν έχει αίμα
  • Το βγάζεις από τον φούρνο και με μια μεγάλη κουτάλα παίρνεις το ζωμό από το σκεύος
  • Σουρώνεις το ζωμό, τον ρίχνεις στο μπλέντερ και προσθέτεις το καρότο
  • Βράζεις το μείγμα μέχρι να δέσει και προσθετεις αλάτι, πιπέρι, λίγη μουστάρδα και το θυμάρι ανακατεύοντας καλά
  • Αφαιρούμε τους σπάγκους, κόβεις το χοιρινό και ρίχνεις από πάνω την σάλτσα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164