Κρεατόπιτα με μπίρα

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ετοίμασε μια σος μπίρας και φτιάξε ζουμερή κρεατόπιτα με μοσχάρι. Μια πίτα όπως την ετοιμάζουν στο εξωτερικό με πιο χοντρή ζύμη και όχι τα λεπτά ελληνικά φυλλαράκια.

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 700 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση ποντίκι) σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κ.σ.  Worcestershire sauce
  • 2 κύβους βοδινού
  • 2 κλωναράκι θυμάρι
  • 540ml μαύρη μπίρα
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Για τη ζύμη: 500 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. φυτίνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο 160oC
  • Σόταρε σε κατσαρόλα με καπάκι που μπαίνει και στο φούρνο, το κρεμμύδι με το σέλερι στο λιωμένο βούτυρο. Πρόσθεσε και το αλεύρι και ανακάτεψε να απορροφηθεί
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το κρέας και την  Worcestershire sauce. Λιώσε μέσα στο μείγμα και τους δύο κύβους βοδινού, μαζί με το θυμάρι 
  • Πρόσθεσε τη μπίρα και άφησε το μείγμα να σιγοβράσει, σκέπασε και ψήσε στο φούρνο για 2 1/2 ώρες. Αφαίρεσε το καπάκι και συνέχισε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα να πήξει η σάλτσα
  • Βάλε το αλεύρι με τη φυτίνη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με 1 κ.γ. αλάτι να γίνει ένα μείγμα. Πρόσθεσε και 1κ.σ. νερό τη φορά μέχρι η ζύμη σου να στέκεται
  • Γύρισε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε με τα χέρια σου. Άνοιξε σε δύο φύλλα 20-22 εκατοστών και στρώσε σε ταψάκι
  • Βάλε μέσα τα κομμάτια το κρέας και από πάνω κάλυψε ελαφρά με τη σος που έχεις ετοιμάσει. Σκέπασε με το άλλο φύλλο την πίτα και τύλιξε τις άκρες της πίτας. Άνοιξε μια μικρή καρδούλα στο κέντρο της πίτας
  • Άλειψε την επιφάνεια της πίτας με το αυγό χτυπημένο. Ψήσε για 30 με 40 λεπτά να πάρει χρώμα
  • Ζέστανε την υπόλοιπη σος και σέβιρε μαζί με την πίτα

Tip

Αν δεν έχεις κατσαρόλα που αντέχει και στο φούρνο, σόταρε τα υλικά σου σε μια απλή κατσαρόλα και μετέφερε της σος με το κρέας σε πυρίμαχο σκεύος για να τελειώσεις στο φούρνο.

Read More

And More