Κρεατόπιτα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τι θα κάνεις με τόσο κρέας που έμεινε; Μα μια νόστιμη πίτα. Πάρε ιδέες από τη μαμά και τη γιαγιά σου. Κλασική επιλογή… το φαγητό που θα μείνει γίνεται μια νοστιμότατη πιτούλα και έτσι δεν πάει τίποτα χαμένο.

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό για επάλειψη
  • Σουσάμι για πασπάλισμα
  • Για τη γέμιση: Υπόλοιπο από ψητό κρέας (περίπου 1/2 κιλό)
  • 2 μέτρια πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 5 – 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κασέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τα πράσα και κόψε σε ροδέλες και βάλε σε ένα σκεύος να βράσουν ελαφριά και να μαλακώσουν
  • Σε αντικολλητικό σκεύος σόταρε τα κρεμμυδάκια, τα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε ελάχιστο ελαιόλαδο και συμπληρωσε τα πράσα, αφού τα στραγγίξεις. Αλατοπιπέρωσε ελαφρά (μην ξεχνάς το κρέας σου είναι ήδη αλατισμένο)
  • Πρόσθεσε και το κρέας και ανακάτεψε 2-3 λεπτά. Πρόσθεσε τον άνηθο ανακάτεψε και άφησε το μείγμα να κρυώσει
  • Προθέρμανε το φούρνο σους 180oC
  • Στρώσε ένα φύλλο στον πάτο ενός ταψιού και λάδωσε τις άκρες με ένα πινέλο. Άπλωσε τη γέμιση και τη γραβιέρα και στη συνέχεια στρώσε από πάνω το άλλο φύλλο
  • Τύλιξε τις άκρες του φύλλου
  • Άλειψε με  αυγό και πασπάλισε με το σουσάμι

Tip


Read More

And More