Κρέμα Καταλάνα

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι κάτι μεταξύ κρεμ μπρουλέ και κρέμας καραμελέ. Όχι το νόστιμο γλυκάκι δεν κατάγεται από τη Γαλλία αλλά από την Ισπανία! Προσοχή… καίει!!

Συστατικά

  • 200 γρ ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 500 ml γάλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τους κρόκους μαζί με τα 150 γρ. ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπόλ και χτύπησέ τα με σύρμα να αφρατέψουν
  • Πρόσθεσε και την κανέλα με το ξύσμα λεμονιού και συνέχισε το χτύπημα
  • Βάλε το μπολ σε επάνω από ζεστό νερό που βράζει (κάτι σαν μπέν μαρί) να ζεσταθεί σιγά, σιγά με προσοχή να μην ψηθούν τα αυγά
  • Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα σου και κατέβασε από τη φωτιά
  • Αφαίρεσε από μέσα το ξυλάκι κανέλας και μοίρασε το μείγμα σε τέσσερα πήλινα – ή πυρίμαχα – μπολάκια
  • Άφησε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια βάλε στο ψυγείο να πήξει  και να κρυώσει καλά
  • Ρίξε την υπόλοιπη ζάχαρη επάνω από την κρέμα και άναψε το γκριλ της κουζίνας
  • Βάλε τα μπολ στο φούρνο να καεί λίγο η ζάχαρη και να καραμελώσει και σέρβιρε ζεστό

Tip

Φρέσκο αυγό; Ναι, αλλά πως θα προφυλαχθείς από τυχόν "ατυχείς" εκθέσεις στη Σαλμονέλα; Οδηγίες για να είσαι σίγουρη εδώ

Read More

And More