Κρεμώδες ρυζόγαλο με άρωμα βανίλιας και κανέλα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη και λαχταριστή πουτίγκα ρυζιού με άρωμα βανίλιας και μπόλικη κανέλα

Συστατικά

  • 200 gr ρύζι γλασέ (για σούπες και γλυκά)
  • 2400 gr γάλα
  • 200 gr ζάχαρη (άσπρη ή μαύρη)
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • τριμμένη κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακάτεψε το ρύζι με το γάλα, την ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σκέπασε την κατσαρόλα.
  • Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει το ρύζι.
  • Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο και η κρέμα έχει πήξει, αφαίρεσε από την φωτιά και μοίρασε σε οκτώ με 10 μπολάκια.
  • Άφησέ τα στο ψυγείο να κρυώσουν και σέρβιρε πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.

Read More

And More