Κρεμώδες Stroganoff

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια συνηθισμένη συνταγή σε light εκδοχή. Η κρεμώδης σάλτσα που περιέχει θα κάνει ξεχωριστό αυτό το πιάτο.
Θερμίδες: 299/ μερίδα

Συστατικά

  • 680γρ. μοσχαρίσιο κρέας βρασμένο, κομμένο σε κύβους
  • 220γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 300γρ. έτοιμη μανιταρόσουπα
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 3/4φλ. ζωμό κρέατος με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι
  • 2κ. σούπας κόκκινο κρασί
  • 2κ. σούπας Worcestershire sauce
  • 2κ. σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 1κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 340γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου, άβραστα
  • 1φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 2κ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε μέσα το κρέας, τα μανιτάρια, τη μανιταρόσουπα, το κρεμμύδι, το ζωμό κρέατος, το κόκκινο κρασί, τη σάλτσα Worcestershire, το σκόρδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
  • Ανακάτεψέ τα και σκέπασέ τα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Όταν πήξει ελαφρώς η σάλτσα πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με το γιαούρτι.
  • Ανακάτεψε τα υλικά και σέρβιρε σε 8 πιάτα.
  • Πασπάλισε με λίγο μαϊντανό.

Tip


Read More

And More