Κρεμώδης σούπα με μήλο και κάρυ

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια διαφορετική πρόταση για σούπα από όσα έχεις δοκιμάσει. Εμπιστεύσου το εξερευνητικό σου πνεύμα και θα δεις πως το μήλο στην κρεμώδη αυτή σούπα κάνει θαύματα. Νόστιμη πινελιά το μπέικον και το γαλλικό (ή ελβετικό?) τυρί γκριγιέρ που τη συνοδεύει.

Συστατικά

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 μικρά κρεμμύδια για στιφάδο ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • 1,5 κ. σούπας κάρυ
  • 2 ξινόμηλα καθαρισμένα, χωρίς φλούδα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 μικρή πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 3/4 φλιτζάνια ζωμό κότας με λιγότερο αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • Πιπέρι
  • 4 φέτες μπέικον
  • 50γρ. τυρί γκριγιέρ ή άλλο πικάντικο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε το βούτυρο σε μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε τα κρεμμυδάκια και μαγείρεψε να μαλακώσουν περίπου 2′ λεπτά. Πρόσθεσε το τζίντζερ και το κάρυ. Μαγείρεψε ανακατεύοντας άλλο ένα λεπτό.
  • Ρίξε τα μήλα, την πατάτα, το αλάτι και το ζωμό. Άφησέ το να πάρει μια βράση και χαμήλωσε τη φωτιά να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει η πατάτα, περίπου 12′ λεπτά. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε τη σούπα να κρυώσει.
  • Χρησιμοποιώντας μύλο χειρός (ή και μπλέντερ) λιώσε τα υλικά της σούπας να γίνουν πουρές.
  • Ξαναζέστανε τη σούπα, ρίξε την κρέμα και αλατοπιπέρωσε.
  • Άφησε τη σούπα να ζεσταθεί χωρίς όμως να βράσει.
  • Στο μεταξύ φρυγάνισε το μπέικον και κόψε σε πιο μικρά κομμάτια και τρίψε το τυρί. Μοίρασε σε πιάτα και από πάνω γάρνιρε με μπέικον και τυρί όσο είναι ζεστή να λιώσει.

Tip

Πρόσεξε όταν ξαναζεστάνεις τη σούπα με την κρέμα να μην την αφήσεις να βράσει γιατί θα κόψει...

Read More

And More